De Onderwijsgroep Amersfoort (OGA) bundelt 5 scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort en één school voor voortgezet speciaal onderwijs met nu nog in totaal 15 vestigingen in Amersfoort en omgeving. Met circa 5700 leerlingen, 800 medewerkers en een budget van € 53 miljoen werkt de Onderwijsgroep aan kwalitatief hoogstaand onderwijs. Het aanbod van de Onderwijsgroep omvat een breed spectrum: van praktijkonderwijs tot en met categoriaal gymnasium en speciaal onderwijs bestemd voor leerlingen met psychiatrische en/of gedragsproblematiek.

De OGA wordt bestuurd door een tweehoofdig College van Bestuur (CvB) en heeft een Raad van Toezicht (RvT) van 5 leden. Vanwege het reguliere terugtreden van de voorzitter en één van de leden, zoeken wij voor de Onderwijsgroep Amersfoort een:

 Voorzitter en Lid Raad van Toezicht

De voorzitter weet als regisseur van het intern toezicht op de scholengroep, op een verbindende wijze het gesprek binnen de RvT, met het CvB, de organisatie en haar stakeholders vorm te geven.

Profiel: ervaren toezichthouder met uitstekende communicatieve vaardigheden en vergadertechniek.

  • Integrerende kwaliteiten.
  • Is in staat een goede relatie te onderhouden met alle leden van de Raad afzonderlijk, met de Raad als geheel en met het CvB.
  • Visie op de taak en de rol van werkgever en op Profielschets RvT definitief de betekenis van HRM voor een onderwijsorganisatie.
  • Voldoende beschikbaarheid (zeker het dubbele van de overige leden).
  • Regio-gebonden.

Het lid van de Raad van Toezicht (RvT) is een deskundige en professionele teamspeler met het aandachtsgebied bedrijfsvoering, planning & control en risico management. Profiel: Heeft een financiële achtergrond (bij voorkeur RA/RC) en is beoogd voorzitter van de auditcommissie.

  • Kennis van geldstromen en financieringsvraagstukken in het onderwijsveld.
  • Inzicht in de risicofactoren van de organisatie.
  • Het kunnen duiden van financiële rapportages en begrotingen.
  • Kennis van vastgoedvraagstukken.

Aanbod

Boeiende parttime nevenfuncties. Benoeming voor een periode van vier jaar, eventueel te verlengen met een tweede termijn. Vergoeding conform de richtlijnen van de VTOI.

Informatie en sollicitatie

De procedure is succesvol afgerond.