Middin helpt zo’n 6.000 mensen met een (licht) verstandelijke beperking, lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel midden in het leven te staan. Samen met hen, hun netwerk en samenwerkingspartners zorgt het dat zij kunnen doen wat goed en belangrijk voor ze is. Want dat maakt het leven leuker. Middin helpt met wonen, werken, leren, vrije tijd en met voor jezelf zorgen. Net als met opgroeien en opvoeden. Dit doet Middin met zo’n 3.500 medewerkers op 180 plekken midden in de steden en dorpen van Zuid-Holland. Al honderd jaar.

Vanwege het vertrek van één van de regiodirecteuren en door pensionering ontstaan twee vacatures:

Regiodirecteur

Stevige, verbindende en resultaatgerichte teamspeler met visie en daadkracht

 Positie: De regiodirecteur is integraal verantwoordelijk voor de sturing en resultaten van de eigen regio en legt rechtstreeks verantwoording af aan de tweehoofdige raad van bestuur. De directeur maakt deel uit van het team van vier regiodirecteuren die nauw met elkaar samenwerken en ieder een organisatiebreed thema behartigen. De regio’s bestaan elk uit 15 tot 20 organisatorische eenheden met verschillende teams die elk door een zorgmanager worden aangestuurd.

De regiodirecteur is de spil tussen regionale maatschappelijke ontwikkelingen en de interne organisatie. De regiodirecteur is ambassadeur en het gezicht naar buiten en onderhoudt daarvoor een relevant extern netwerk binnen het werkgebied. De omvang van de beide vacante portefeuilles en de breedte en complexiteit van het zorgaanbod maken deze positie tot een interessante uitdaging in een tijd dat er veel verandering op de organisatie en haar cliënten afkomt. De regiodirecteur draagt daarnaast bij aan versterking van de synergie tussen de eigen regio en Middin-brede thema’s. Bijvoorbeeld door een leidende en Middin-brede rol op een van de veranderopgaves. De regiodirecteur bij Middin brengt zorgmanagers goed in positie en weet met een strategische visie op begeleiding en zorg Middin verder te versterken.

Profiel: Je bent een ervaren directeur met bewezen kwaliteit in het realiseren van duurzame verandering in een grote organisatie. Het strekt tot aanbeveling als je vertrouwd bent met de specifieke uitdagingen in de zorg. Je brengt rust, weet echt waar het over gaat en bent in staat de complexiteit te overzien en managers en medewerkers mee te nemen in de nieuwe strategische koers van Middin. Daar waar nodig help je zorgmanagers en begeleiders bij het omgaan met ingewikkelde situaties in het leven van cliënten. Je weegt ethische dilemma’s en neemt verantwoordelijkheid.

De regiodirecteur bij Middin:

  • heeft een academisch werk- en denkniveau
  • heeft veranderkundig inzicht en kennis op het gebied van bedrijfsvoering en zorg
  • is mensgericht en betrokken en toont persoonlijk leiderschap
  • is zichtbaar en betrouwbaar
  • is ondernemend en onderhandelingsvaardig, ziet en pakt kansen
  • is een verbindend netwerker, politiek-bestuurlijk sensitief en werkt goed samen
  • leeft de basisprincipes van Middin nieuwsgierig, stimulerend, samen en verantwoordelijk voor.

Aanbod: Brede veelzijdige strategische directiefunctie in een mooie organisatie midden in de samenleving. Het betreft een fulltime functie (36 uur) gewaardeerd in FWG 80.

Informatie en sollicitatie: Deze procedure is succesvol afgerond.