Middin helpt zo’n 6.000 mensen met een (licht) verstandelijke beperking, lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel midden in het leven te staan. We weten dat een beperking hen soms kan tegenhouden. Samen zorgen we dat zij kunnen doen wat goed en belangrijk voor ze is. Want midden in het leven is het leuker. Middin helpt met wonen, werken, leren, vrije tijd en met voor jezelf zorgen. Net als met opgroeien en opvoeden. Dit doen we met zo’n 3.500 Middin’ers op 180 plekken midden in veel steden en dorpen van Zuid-Holland. Al honderd jaar.

Vanwege het vertrek van één van haar regiodirecteuren, zoekt Middin voor de regio Zuid-Holland Midden een:

Regiodirecteur

Stevige, verbindende en resultaatgerichte teamspeler met strategische visie op zorg

 Positie: De regiodirecteur is integraal verantwoordelijk voor de sturing en resultaten van de eigen regio en legt rechtstreeks verantwoording af aan de tweehoofdige raad van bestuur. De directeur maakt deel uit van het team van vier regiodirecteuren die nauw met elkaar samenwerken en ieder een organisatiebreed specialisme behartigen. Het werkgebied betreft de gemeenten Delft, Middin-Delfland, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Zuidplas. De regiodirecteur Zuid-Holland Midden is, naast integraal verantwoordelijk voor de resultaten van de eigen regio, ook verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en marktpositie van twee expertisegebieden: mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en mensen met een lichamelijke beperking.

Binnen het verantwoordelijkheidsgebied regio Zuid-Holland Midden biedt Middin met 750 betrokken zorgprofessionals en een budget van 45 miljoen euro, een breed aanbod van zorgproducten en
-diensten. De omvang van de regio en de breedte en complexiteit van het zorgaanbod maken deze positie tot een interessante uitdaging in een tijd dat er veel verandering op de organisatie en haar cliënten afkomt. De regiodirecteur is in staat om de zorgmanagers steviger in positie te brengen en weet met een strategische visie op zorg Middin verder te versterken. Draagt daarnaast bij in samenwerking met de behandeldienst en de ondersteunende diensten aan versterking van de synergie tussen de eigen regio en Middin-brede thema’s.

Profiel: Je bent een ervaren directeur met bewezen kwaliteit in het realiseren van duurzame verandering in een complexe organisatie. Het strekt tot aanbeveling als je vertrouwd bent met de specifieke uitdagingen in de zorg. Je brengt rust, weet echt waar het over gaat en bent in staat de complexiteit te overzien en managers en medewerkers mee te nemen. Voor de regionale externe stakeholders ben je het gezicht van Middin.

Als regiodirecteur voldoe je aan de volgende generieke profielkenmerken. Je bent:

  • mensgericht, betrokken en toont persoonlijk leiderschap
  • zichtbaar en vertrouwenwekkend
  • een overstijgend denker op academisch niveau
  • ondernemend en onderhandelingsvaardig en denkt in kansen
  • resultaatgericht en bedrijfsmatig sterk
  • een verbindend netwerker, politiek-bestuurlijk sensitief en werkt goed samen.

 Aanbod: Brede strategische directiefunctie in een mooie organisatie midden in de samenleving. Het betreft een fulltime functie (36 uur) gewaardeerd in FWG 80.

Informatie en sollicitatie: De volledige profielschets vind je hier: profielschets Regiodirecteur 2021 – definitief

De procedure wordt begeleid door Willem Almekinders van DirectieWerf. Voor aanvullende vragen en informatie over de procedure kun je telefonisch contact met hem opnemen op 06-20723398. Je brief met curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 20 oktober 2021, t.a.v. Willem Almekinders per e-mail: info@directiewerf.nl. De eerste gesprekken met de opdrachtgever zijn gepland op 10 november 2021.