Organisatie:

De Leeuw van Putten is een deskundige, verantwoordelijke en betrokken sociale woningcorporatie in de stad Spijkenisse (gemeente Nissewaard). Met ongeveer 4.000 verhuureenheden, 29 medewerkers en een goede financiële positie is De Leeuw van Putten een belangrijke speler in de lokale woningmarkt. Zij is in het bezit van een kwalitatief goede woningvoorraad en is continu in gesprek met haar omgeving en heeft volop ambities voor haar huurders, vastgoedbezit en de wijken.

De Leeuw van Putten is opgericht in 1981, destijds in een groeikern met een grote bouwopgave. Door de zeer geconcentreerde bouwperiode -haar hele bezit werd in ongeveer vijf jaar tijd gebouwd- bereidt zij zich voor op een grootschalige herstructureringsopgave waarvan de start over vier jaren gepland staat. De Leeuw van Putten staat dichtbij haar klanten, met een zeer servicegerichte dienstverlening.

Vanwege de strategische uitdagingen waar De Leeuw van Putten de komende jaren voor staat en de behoefte aan verdere professionalisering van governance en compliance is er behoefte aan uitbreiding in de bestuursstaf. De Leeuw van Putten zoekt daarom een:

Bestuurssecretaris

Kritische sparringpartner met affiniteit met governance en compliance vraagstukken

Functie:

De bestuurssecretaris wordt rechtstreeks aangestuurd door de directeur-bestuurder en is lid van de bestuursstaf. De afdeling is verantwoordelijk voor de voorbereiding en monitoring van de beleidscyclus en verantwoording aan in- en externe stakeholders. De bestuurssecretaris ondersteunt en adviseert de bestuurder van De Leeuw van Putten met betrekking tot de governance en diverse strategische (besluitvormings)processen en werkt daarbij nauw samen met de beleidsmedewerker en andere collega´s. Neemt deel aan de MT vergaderingen en treedt daarbij op als sparringpartner omtrent het toetsen, ontwikkelen en concretiseren van beleid op strategisch en tactisch niveau. Kijkt pro-actief naar de strategische agenda en signaleert tijdig noodzakelijke voorbereidingsacties. Daarnaast is de bestuurssecretaris verantwoordelijk voor de coördinatie, verslaglegging etc. van de vergaderingen van de Raad van Commissarissen (RvC).

De Leeuw van Putten kent een prettige professionele en informele werksfeer, waarin met relatief weinig mensen veel wordt gedaan. Een en ander vraagt om een flexibele ‘hands on’ mentaliteit en een procesgerichte multidisciplinaire manier van werken.

Profiel:

  • U heeft een HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een juridische en/of bestuurskundige opleiding en bent bereid zich verder te scholen.
  • Uw werkervaring dient raakvlakken te hebben met governance en compliance vraagstukken, eventueel in een andere sector.
  • U bent nauwkeurig en kritisch, maar heeft tegelijkertijd oog voor het geheel en bent gericht op voortgang en resultaat.
  • U bent gemotiveerd om in een klein team diverse taken op te pakken van operationeel tot strategisch niveau, waarbij u niet begrensd wordt door uw functieomschrijving.
  • U toont zich samenwerkingsgericht, communicatief sterk, leergierig en realistisch.

Aanbod:

Boeiende veelzijdige spilfunctie in een betrokken, slagvaardige en klantgerichte organisatie. Het betreft een parttime functie (24 uur) beginnend met een jaarcontract met de intentie tot vaste aanstelling. De functie is gewaardeerd in Schaal J of K cao Woningcorporaties afhankelijk van ervaring (3680-5474 euro per maand op basis van 36 uur per week).

Interesse?

De Leeuw van Putten wordt in deze procedure begeleid door Willem Almekinders. De volledige profielschets en informatie omtrent de procedure vindt u op: profielschets bestuurssecretaris def

U kunt telefonisch contact opnemen op 06-20723398. Uw brief en cv ontvangen wij graag vóór 12 november 2021, t.a.v. dhr. drs. W. Almekinders per e-mail: info@directiewerf.nl.

De selectiecommissie voert de selectiegesprekken met de shortlistkandidaten op maandag 22 november en een tweede ronde op 29 november. De procedure wordt afgerond met het inwinnen van referenties en het overleggen van een VOG.